SINAASAPPEL EN ROZEMARIJN GELEI

Ingrediënten:

1.8kg sinaasappels, in 4 stukken
450g citroenen, in 4 stukken
2 eetlepels verse rozemarijn
geleisuiker

Werkwijze:

Doe het fruit in de Kilner confituurpot met de helft van de rozemarijn en 2.5L water.
Breng het aan de kook en laat pruttelen voor ongeveer een uur en een kwartier tot het fruit zacht is.
Giet het in een Kilner zeefdoek en laat het voor 3-4 uur zeven. Gooi de pulp weg.
Meet de vloeistof en ga terug naar de confituurpot. Doe 450g geleisuiker bij elke 600ml vloeistof.
Verwarm geleidelijk aan en roer tot de suiker is opgelost. Breng het mengsel aan de kook voor 10-20 minuten, tot het geheel begint te verdikken.
Zet het vuur af en roer de andere helft van de rozemarijn door het geheel.
Laat een beetje afkoelen en giet het in een gesteriliseerde Kilner jampot, laat 1cm ruimte over.
Veeg de randjes van de pot af en draai de deksel goed dicht. Wanneer geopend is het geheel nog 1 maand houdbaar.